Ondersteuning bij inzet e-health & digivaardigheden

Ondersteuning bij inzet e-health & digivaardigheden

E-health heeft door de coronacrisis een flinke toevlucht genomen. Zowel in de curatieve zorg als in de langdurige zorg zijn subsidies beschikbaar om met digitale zorg aan de slag te gaan. Slimme zorg is nodig om de zorg te continueren. Digitale toepassingen brengen ook nieuwe uitdagingen met zich mee die je moet inbedden in de hele organisatie. Zo worden de ‘digivaardigheden’ van medewerkers flink op de proef gesteld en zijn er vaak aanpassingen in de werkwijze nodig. En de nieuwe vormen van zorg moeten toegevoegde waarde hebben. Ook ter verantwoording naar buiten.

Wat wij voor je kunnen betekenen

Q-Talent biedt tijdelijke ondersteuning tijdens piekdrukte. Wij hebben snel inzetbare en flexibele talenten. Zij kunnen bij jullie op locatie werken en ook op afstand.

Ondersteuning bij gebruik ICT en e-health
Met de inzet van onze talenten kunnen wij helpen om jullie medewerkers klaar te stomen voor het gebruik van e-health. Bijvoorbeeld ter ondersteuning van jullie digicoaches bij het maken van gebruiksinstructies of als floorsupportmedewerker om uitleg te geven over de nieuwe werkwijzen. Ook kunnen zij dienen als vraagbaak voor de afdeling en kunnen zij met de opgedane kennis helpen op het gebied van functioneel beheer. Onze talenten zijn vlot van begrip en maken zich de nieuwe ICT-systemen en e-health-toepassingen snel eigen!

Verantwoording toepassing e-health en ‘flits audits’
Om inzicht te krijgen in het gebruik van e-health is het nodig om data te verzamelen. Data zijn ook nodig om de effecten van de slimme zorgoplossingen in kaart te brengen, bijvoorbeeld of de toepassingen kostenbesparend werken en het werkplezier verhogen. Het toetsen van e-health is in een later stadium noodzakelijk om het gebruik ervan te verantwoorden naar de toezichthouder. Dit toetsen kun je bijvoorbeeld doen aan de hand van flits audits. Onze talenten helpen bij het verzamelen van data om inzicht te krijgen in de bedrijfsvoering en ook bij de flits audits door het afnemen van korte vragenlijsten over de inzet van e-health. 
 
Of je nu één of meerdere talenten nodig hebt, voor een lange of korte tijd. Je bepaalt zelf per wanneer en voor hoeveel uur. Alle talenten zijn zorgvuldig geselecteerd door onze talentmanagers. Ze zijn hoogopgeleid, communicatief vaardig en zeer behulpzaam ingesteld. Zij gaan graag bij jullie aan de slag!

Coaching/begeleiding van Q-Consult Zorg en opleiding door Q-Academie

Onze talenten gaan goed voorbereid van start. Q-Academie zorgt voor het opleidingsprogramma. Als een talent of de afdeling waar het talent werkt inhoudelijke begeleiding nodig heeft, dan kunnen wij snel schakelen met de ervaren e-health-consultants van Q-Consult Zorg. 

Combinatie Q-Talent en Q-Consult Zorg
Wij kunnen ook een team leveren van een adviseur met talenten. Onze adviseur voert als meewerkend voorman de meer complexe taken uit en begeleidt de talenten, maakt hen wegwijs in het systeem en bespreekt en prioriteert de werkzaamheden.