Inzet Talenten als projectmedewerker/projectsecretaris

Inzet Talenten als projectmedewerker/projectsecretaris

Leidinggevenden bij zorgorganisaties zijn vaak ook projectleider, naast al hun andere werkzaamheden. Om een project goed te laten verlopen wordt veel van hen gevraagd: van tactische en politieke aspecten tot meer operationele zaken. Deze operationele werkzaamheden zijn tijdrovend en zorgen voor een nog hogere werkdruk. Waarom deze werkzaamheden niet uitbesteden aan een Talent van Q-Talent? Voor een Talent heel leerzaam en voor jou heel handig.

Je bepaalt zelf wanneer je een Talent inzet én voor hoeveel uur. Een mooi voorbeeld hiervan is voormalig talent Liesbeth, die als projectsecretaris haar eerste werkervaring heeft opgedaan. Inmiddels is Liesbeth adviseur bij Q-Consult. 

In gesprek met Liesbeth over haar rol als projectsecretaris 

"Voordat ik als projectsecretaris aan de slag ging waren de operationele taken belegd in het team. Op den duur werd dit te veel en werd ik als Talent toegevoegd aan het projectteam. Als projectsecretaris heb ik veel overzichten gemaakt: wie is verantwoordelijk voor welk thema en wie is wanneer in huis. Ook was ik verantwoordelijk voor het beheren van de agenda, maakte ik notulen en controleerde de voortgang. Verder zorgde ik ervoor dat iedereen op tijd de rapportages aanleverde, die ik vervolgens redigeerde en bij elkaar bracht in het juiste format. Een mooie mix van taken. Het leuke van de rol van projectsecretaris is dat je deze op verschillende manieren kan invullen. Als projectsecretaris breng je mensen bij elkaar. Je kan een samenbindende factor zijn en dat maakt deze rol heel leuk."