Vlotte livegang Nexus EPD met inzet van Q-Talent

Vlotte livegang Nexus EPD met inzet van Q-Talent

Het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) is onlangs live gegaan met een nieuw EPD/EVD van Nexus. Met deze go-live zijn alle losse EPD-systemen vervangen door één nieuw EPD. Een enorme overgang die voor alle medewerkers in het ziekenhuis grote gevolgen heeft en die gepaard gaat met issues, constateringen die aandacht behoeven en veel vragen van eindgebruikers. Om dit proces tijdens en direct na go-live zo soepel mogelijk te laten verlopen, is door het GHZ een helpdesk en floorsupport ingericht. Hierdoor worden issues en vragen zo snel mogelijk geïnventariseerd, geanalyseerd en opgelost/beantwoord. 

Vlotte livegang Nexus EPD met inzet van Q-Talent

Aanbod Q-Talent

De invulling van deze helpdesk en floorsupport is een grote opgave die veel vraagt van de medewerkers van het GHZ. Daarom vroegen ze aan Q-Talent om deze medewerkers te leveren. Daarop zijn 16 Talenten met veel plezier en energie aan de slag gegaan om het GHZ hierbij te ondersteunen.

Werkzaamheden floorsupport en helpdesk

Met een kick-off door Q-Talent en na bestudering van een uitgebreid pakket aan lesmateriaal van het GHZ waren de Talenten van Q-Talent klaar om de vloer op te gaan. Ze zijn direct ingezet om de medewerkers te helpen en vragen over het nieuwe EPD en EVD te beantwoorden. Na verloop van tijd is de rol van floorsupport uitgebreid en meer specialistisch geworden ter ondersteuning van de afdeling Functioneel Beheer. Daarnaast hebben zij, door hun opgebouwde kennis, nu ook een belangrijke rol bij de kennisoverdracht. Zo helpen de floorsupportmedewerkers bij de opzet van documentatie voor de Nexus Summerschool. Ook geven ze scholing aan eindgebruikers die niet in de projectgroepen zaten en ondersteunen ze bij het opzetten van een kennisbank. 

Ondersteuning nodig bij EPD-implementatie?

Gaat jouw ziekenhuis ook over naar een nieuw EPD? En heb je behoefte aan ondersteuning tijdens en direct na go-live? Neem dan contact op met Bart Gerards of Jeroen Brouwers.